Team


Dr. Geert De Roo


 


Sinds 1982 ben ik gevestigd als huisarts in Wakken. Ik heb een opleiding tot praktijkopleider gevolgd zodat ik een HAIO, of HuisArts in Opleiding kan begeleiden. Het geeft mij voldoening om mijn 35-jarige ervaring te delen met jongere collega’s. Op korte tijd zijn we gegroeid van een solopraktijk naar een groepspraktijk. Dit geeft een aangename werksfeer, er is regelmatig overleg zodat we allen op de hoogte blijven van u dossier. De versterking in de praktijk betekent nog niet dat ik van plan ben te stoppen met werken, het betekent juist een verademing zodat ik nog verschillende jaren zal blijven meedraaien.

Dr. Charlotte Van Hulle


 


Sinds september 2015 versterk ik de praktijk van dr. De Roo. Ik volgde mijn opleiding geneeskunde aan de universiteit van Gent. In 2013 studeerde ik af waarna ik mijn 2-jarige huisartsenopleiding voldeed in een groepspraktijk in Merelbeke. Tussendoor heb ik ook als Kind en Gezin-arts gewerkt. Ik volgde ook een 2-jarige opleiding sportgeneeskunde, dit betekent dat u bij mij terecht kunt voor sportmedische vragen, inspanningsproeven op de fiets, medische keuringen en sportblessures.


Dr. Wouter Develtere
Op 1 oktober 2019 ben ik gestart als nieuwe collega in praktijk Hondius. In 2017 studeerde ik af aan de Universiteit Gent als basisarts. Hierna vervolgde ik de tweejarige opleiding tot huisarts in een multidisciplinaire groepspraktijk in Hasselt. In deze periode volgde ik tevens de opleiding Palliatieve Zorg.

Ik ben oorspronkelijk van Meulebeke en keer nu definitief terug naar mijn roots. Samen met Dr. De Roo en Dr. Van Hulle zal ik me inzetten om u de beste geneeskunde te bieden. Als huisarts zijn wij uw eerste aanspreekpunt voor al uw gezondheidsproblemen. Mijn bijzondere interesses gaan onder andere uit naar dermatologie, chronische zorg zoals diabetes en ouderenzorg.

Ik kijk er naar uit om u binnenkort te mogen verwelkomen in de praktijk.


Dr. Anouk Valcke


Vanaf 1 oktober is dr. Anouk Valcke ons team komen vervoegen als huisarts in opleiding. Zij is afgestudeerd als arts en specialiseert zich in de huisartsgeneeskunde voor 3 jaar, waarvan 18 maand in onze praktijk.

Zij zal zelfstandig consultaties en huisbezoeken doen, maar regelmatig met ons overleggen om een goede medische opvolging te garanderen.

Ann Dewulf: gedragstherapeute


 

Mijn naam is Ann Dewulf. Ik woon samen met mijn gezin in Oeselgem sinds 2011.

Mijn studies Master Orthopedagogie volbracht ik in 2001 aan de KULeuven. Daarnaast behaalde ik een postgraduaat gedragstherapie aan de Universiteit van Gent (UGent, 2013).

Ik schoolde me gedurende twee jaar bij op vlak van gezins- en relatietherapie (Kern, Sint-Niklaas, 2007).

Sinds het begin van mijn loopbaan heb ik zowel met kinderen, jongeren, als volwassenen gewerkt in de Bijzondere Jeugdzorg.  Ik ben aan de slag als coach en pedagogisch coördinator sinds 2008 in vzw Lia (Waasmunster).

Daarnaast heb ik mijn privépraktijk thuis (De Kleine Hand, Oeselgem).

Sinds 2016 ben ik blij het team van Hondius te kunnen vervoegen. Ik ben er elke donderdagavond van 17u tot 21u. Zowel kinderen, volwassenen als gezinnen kunnen bij mij terecht.

Mijn betrachting bij elke patiënt is om doelgericht samen te werken om klachten te verminderen/te verhelpen. Elk individu is uniek, daarom is het voor mij belangrijk om samen naar het probleem te zoeken vanuit de hulpvraag en hiervoor een plan op maat op te stellen. Ik vertrek hiervoor vanuit een gedragstherapeutisch kader. Gedragstherapie is een behandelmethode binnen de psychologie die er vanuit gaat dat hoe we denken en voelen grotendeels gebaseerd is op onze leergeschiedenis. Hierbij wordt gedrag gezien als een verzameling van interacties met de omgeving waarin gedachten, gevoelens en handelingen een rol spelen. (meer info op www.vvgt.be)

Ik ben voorstander om therapie niet langer te laten duren dan nodig. Samen evalueren we heel regelmatig de gemaakte vorderingen.

Soms is een eenmalig gesprek al voldoende verhelder

Tine Warlop: podologe
Mijn naam is Tine Warlop.

In januari 2015 studeerde ik af als Bachelor in de Podologie aan de Arteveldehogeschool in Gent. Iedereen met problemen ter hoogte van de voet, of hoger gelegen klachten die zijn oorsprong vinden bij de voeten kan bij mij terecht. Aan de hand van een podologische voetverzorging, zooltherapie of gericht (schoen)advies probeer ik op zo veel mogelijk hulpvragen een antwoord te bieden. Ik hou van mijn beroep omdat ik met heel veel verschillende mensen in contact kom en het heel afwisselend is.

Je vindt mij, na afspraak, elke woensdagnamiddag en – avond bij Praktijk Hondius.

 

Met vriendelijke groeten

 

Tine Warlop

Lien Vandenhende


Op 1 maart 2022 ben ik gestart als verpleegkundige in praktijk Hondius. Ik ben vroedvrouw van opleiding, maar ben eigenlijk steeds werkzaam geweest als verpleegkundige, startend met een vervangingsopdracht in VCLB Groeninge en daarna heb ik enkele jaren gewerkt als arbeidsverpleegkundige.
U kan mij elke voormiddag aantreffen in de praktijk, waar het de bedoeling is om de huisartsen te ondersteunen op het gebied van administratie, het uitvoeren van technische handelingen (bloedafnames, afname ECG,…) en het opvolgen van chronische zorg, dit steeds in samenspraak en in nauwe samenwerking met uw huisarts.
Graag wil ik me inzetten om u steeds de goede en gepaste zorg te bieden en een laagdrempelig aanspreekpunt voor u te zijn, dit in alle discretie en vertrouwen.